Не бързайте да изпращате Даниел Кормие в пенсия. През изминалата вечер старото куче показа, че все още може да хапе и то сериозно. Шампионът на Ultimate Fighting Championship (UFC) в полутежка категория защити титлата си по безапелационен начин след победа с технически нокаут над опасния претендент Волкан Йоздемир в съ-основната битка на събитието UFC 220, което се проведе в "ТД Гардън" в Бостън, Масачузетс.

Йоздемир, който спечели предишните си два двубоя чрез нокаут в рамките на една минута, отново започна срещата много агресивно в опит да запише нова бърза победа, но Кормие съумя да се предпази от бомбастичните му удари. В края на рунда шампионът намери своя основен шанс. Той успя да регистрира тейкдаун от втория си опит и приложи захват за задушаване върху опонента си, но Йоздемир беше спасен от гонга за края на рунда.

Края на първия рунд обаче сякаш беше началото на края. Кормие толкова бе изтощил опонента си чрез своите постоянни клинчове и динамични комбинации, че още в началото на втората част успя да стигне до нов тейкдаун без особено много трудности. В крайна сметка Кормие успя да притисне едната ръка на Йоздемир със своята горна част на тялото, а с двата си крака улови другата ръка на своя опонент и така със свободната си дясна ръка започна да пласира удари в главата на беззащитния Йоздемир, което принуди съдията Кевин Макдоналд да прекрати срещата и да отсъди победа с технически нокаут за шампиона.

Кормие беше възстановен като шампион в полутежка категория на UFC през лятото, въпреки че загуби с ТКО от Джон Джоунс в UFC 214. След края на срещата обаче стана ясно, че Джоунс е дал положителна допинг проба и битката му с Кормие беше обявена като несъстояла се. След края на срещата с Йоздемир Кормие беше много емоционален и заяви, че сега вече се чувства като истински шампион, а не като такъв, които просто носи колана заради издънката на друг боец.

"Преминах през доста неща. Чувствам се добре да изляза тук и да спечеля битката. Изгубих два пъти от Джон Джоунс. До преди малко не се чувствах като истински шампион, защото той ме победи последния път, но сега чувствам, че пак спечелих титлата на UFC", заяви Кормие.

Шампионът също похвали и своя опонент Йоздемир, чийто рекорд спадна до 15-2.

"Доказах, че съм достоен да бъда шампион, но Волкан е боец на високо ниво. Оставям част от мен във всяка битка и чувствам, че той може да вземе нещо от нашата среща", заяви Кормие.