Бившият шампион на Ultimate Fighting Championship (UFC) в тежка категория Франк Мир, който след точно десет дни ще се изправи срещу най-голямата легенда в света на смесените бойни изкуства Фьодор Емелианенко в събитието Bellator 198, коментира нашумелия инцидент с участието на Конър Макгрегър и около 20-ина от неговите приближени, които атакуваха автобус превозващ бойци за турнира UFC 223 в Бруклин.

Според Франк Мир, тези ексцесии на ирландеца ще му струват загубата на милиони долари, защото той по никакъв начин няма да може да избегне заведените срещу него съдебни дела от пострадалите бойци и голяма глоба от Държавната атлетическа комисия на Ню Йорк.

"Смятам, че комисията на щата Ню Йорк ще наложи сериозна глоба на Конър Макгрегър за неговите своеволия. Те са длъжни да направят това и да тропнат по масата в подобна ситуация. Макгрегър няма да се измъкне без глоба, а да не споменаваме за съдебните дела, които могат да се окажат дори по-тежки. Тази грешка ще струва на Конър милиони долари. Освен всичко друго, дългоочакваната супербитка между него и Хабиб Нурмагомедов сега виси във въздуха и като цяло не се знае дали ще се проведе някога", заяви Мир.

На 5-ти април във вътрешният паркинг на зала "Барклейс Център" в Бруклин, Конър Макгрегър и група негови приближени нападнаха автобус пълен с бойци на UFC, сред които се намираше и Хабиб Нурмагомедов, в опит да потърсят саморазправа с дегестанския боец.

При тази атака боецът Майкъл Киеза получи множество рани по главата и ръцете, а друг атлет Рей Борг беше приет в болница с миниатюрни частици стъкла в очната ябълка. В следствие на това двамата бойци отпаднаха от събитието UFC 223.