Спекулациите за бъдещето на Конър Макгрегър се появиха още от момента, в който завърши дебютната му боксова среща с Флойд Мейуедър през август. И въпреки че ирландеца загуби тази битка с технически нокаут в 10-ия рунд, шампионът на UFC в лека категория прибра 100 милиона долара за това поражение и оттогава се наслаждава на живота.

Феновете продължаваха и продължаваха да се надяват, че ирландецът ще се завърне за UFC 219 на 30-ти декември, за да се изправи срещу временния шампион в лека категория Тони Фъргюсън, но след провалените преговори шефовете на UFC обявиха, че главната битка за последното събитие на организацията за годината ще бъде между Крис Сайборг и Холи Холм.

След като Макгрегър е вече една година извън света на смесените бойни изкуства, феновете започнаха да се чудят дали той не планира ново авантюра на боксовия ринг.

Сега, докато "Прословутият" планира коледната си почивка, той заяви самоуверено, че иска всички бойци от света на ММА и бокса да лобират, за да стигнат до битка с него.

"Моята цел е да се върна или на ринга, или в клетката. 2017-та година беше историческа. Покорих и света на бокса, и този на смесените бойни изкуства. На този етап от моята кариера, както е било в по-голямата част от престоя ми в UFC, потенциалните ми опоненти трябва да лобират сериозно, за да се бият с мен. Можете да очаквате Конър Макгрегър навсякъде. Аз водя бойната игра, модната игра, играта с уиски или каквото и да е следващото ми начинание. Имам намерение да се бия през 2018-та година, ако това се отрази на влиянието ми върху бойните спортове. Аз и моят екип продължаваме да водим преговори с UFC и ако сделката има смисъл за мен, с нетърпение очаквам да се бори за моята компания през 2018-та година", заяви Макгрегър.

Още от началото на своята кариера в UFC през 2013-та година, Макгрегър е загадъчна и магнетична сила в света на смесените бойни изкуства. Той премина като валяк през цялата категория перо, преди да спечели титлата през 2015-та година. След това последваха две битки с Нейт Диаз в полусредна категория, преди ирландецът да спечели титлата в лека категория една година по-късно. Именно след тази битка последва авантюра в света на бокса и супер доходоносна среща със завръщащата се боксова легенда Флойд Мейуедър.

Сега намеренията на ирландеца най-накрая за известни, макар и не съвсем конкретни, изглежда, че ще видим Макгрегър да се завръща през новата година. Просто все още не знаем къде ще стане това.