Според суперзвездата на Ultimate Fighting Championship (UFC) Конър Макгрегър, бившият световен шампион по бокс в пет различни категории Флойд Мейуедър ще спечели много респект на своя страна, ако наистина реши да се бие по правилата на смесените бойни изкуства.

През август Мейуедър прекъсна двугодишното си пенсиониране, за да се боксира с шампиона на UFC Конър Макгрегър, който тогава направи своя дебют в света на бокса. След като спря Макгрегър в десетия рунд чрез технически нокаут, 40-годиният американец обяви оттеглянето си от спорта - с перфектен рекорд от 50-0 с 27 нокаута.

През последните няколко дни обаче, Мейуедр публикува няколко видеоклипа, опитвайки се да накара феновете да вярват, че той ще дебютира в смесените бойни изкуства. В последния клип Мейуедър влиза в октагонна клетка, която е широко използвана в UFC и други ММА организации, и пусна няколко провокативни реплики.

"2018-а. Флойд "Парите" Мейуедър. ММА. Какви са шансовете?", заяви той.

Мнението на Макгрегър за Мейуедър ще нарасне драстично, ако американеца застане зад своите думи и изпълни заканите си.

"Ако го направи ще си спечели много респект, но знам, че за сега просто флиртува. Той би си спечелил огромно уважение, ако все пак реши да влезе в Октагона. Той е търсен, ние сме търсени, така че ще видим", заяви Макгрегър.

Въпреки това Макгрегър вярва, че цялата тази игра на Мейуедър няма да е в негова полза, ако това са просто спекулации, с които американецът иска да запази името си в пресата.

"Разбира се, виждам всички неща, които Флойд пуска в пресата. Ако това е просто шега, той ще съжалява до края на дните си, че не го е направил. Казах, че ще вляза в бокса и го направих. Сега е негов ред. Бях в неговата игра, сега той трябва да влезе в моята", добави той.