По-рано тази седмица в игра на въпроси и отговори в социалните мрежи между Тайсън Фюри и неговите фенове, британецът беше запитан как би се справил в битка с Майк Тайсън, а Фюри отговори ясно и категорично: "Майк ще ме нокаутира в първия рунд".

Но след като тези думи достигнаха до ушите на легендарния Майк Тайсън, той изпрати окуражително видеопослание към бившия шампион в тежка категория, в което му казва да вярва повече в собствените си способности.

"Хей, Тайсън Фюри, чух да казваш, че ще те нокаутирам, ако аз и ти се бием. Хей, човече, трябва да имаш по-голяма вяра в себе си. Всичко може да се случи в битка. Виж, че Бъстър Дъглас успя да ме нокаутира, всичко може да се случи, трябва да вярваш повече в себе си. Очаквам с нетърпение да видя твоето завръщане, грижи се за себе си, приятелю", се казва в посланието на Тайсън.

Фюри отговори на "Железния" Майк не след дълго, като заяви, че просто показва на Тайсън уважението, което заслужава.

"Хей, Майк Тайсън, благодаря за подкрепата, шампионе. Нямам нужда от повече увереност, просто показвам уважението, което заслужавате като легенда. След скорошните коментари на Дионтей Уайлдър, че ще ви нокаутира във вашия прайм, с леко закъснение, но рано или късно аз ще нокаутирам него", заяви Фюри.

През последните няколко месеца Тайсън Фюри непрекъснато се труди във фитнес залата и сваля излишните килограми под ръководството на новия му треньор Бен Дейвисън, а това все повече го приближава към реалността да се завърне на професионалния ринг. В боксовите среди все повече се коментира, че първият мач на британеца ще бъде срещу опасния американец Шанън Бригс, но официална информация по тази тема все още не е излязла.