Бившият световен шампион в тежка категория Тайсън Фюри (25-0, 18 КО) е уверен, че потенциален двубой с шампиона на IBF, IBO и WBA Антъни Джошуа (20-0, 20 КО) ще бъде най-лесният в неговата кариера.

"Ще кажа само следното: Битка с Джошуа ще бъде най-лесната в моята кариера. Дори по-лесна от тази с Владимир Кличко. Дори и след две години извън ринга. Поглеждам всички тях и виждам едни добри момчета, добри световни шампион, всички млади, амбициозни и непобедими, но всички те дълбоко знаят, че циганският крал отново ще управлява дивизията", заяви самоувереният Фюри.

Фюри прогнозира: Паркър ще победи Джошуа

Тайсън Фюри в момента работи усърдно под погледа на новия си треньор Бен Дейвисън с намерението да се завърне на ринга през април и британеца отново е нахъсан да опровергае всички, които се съмняват в него.

"Веднага след като влязох в света на бокса започнах да доказвам на всички, че грешат в преценката си за мен. Първо лекарите ми казаха, че не съм подходящ за този спорт. После ми заявиха, че няма да съм достатъчно едър, а аз в момента съм гигант. След това не вярваха че мога да спечеля британската титла в тежка категория. Те казваха, че със сигурност няма да спечеля и европейската титла. Заявиха и че със сигурност нямам шанс срещу Владимир Кличко, но аз направих човека да изглежда глупаво. Опровергах всички мои критици и успях да спечеля всичко. Сега казват, че никога няма да успея да сваля нужните килограми, но познайте какво? Това също е на път да се случи", завърши Фюри.