Боксьорът, който за най-кратко време е печелил титли в две различни категории - Васил Ломаченко - планира инвазия и в лека категория и иска да се изправи срещу нейния крал - Хорхе Линарес.

След като спечели титли в категория перо и супер-перо за само 11 професионални срещи, Ломаченко се утвърди като един от най-добрите боксьори на планетата. В негови жертви се превърнаха имена като Гийермо Ригондо, Никълъс Уолтърс и Гари Ръсел-младши.

Сега украинската суперзвезда се надява да добави в списъка си и името на шампиона на WBA в лека категория Хорхе Линарес.

"Поискай и ще получиш... нека го направим на твоя територия. Търпеливо ще изчакам да решиш дали наистина искаш това или не", заяви Ломаченко.

Венецуелецът не закъсня със своя отговор и пусна един коментар под публикацията на Ломаченко.

"Кажи ми къде и кога и короната в лека категория ще те чака", заяви Линарес.

Мениджърът на Ломаченко отрече слуховете за бой с Пакиао

Ломаченко винаги е показвал желание да се бие срещу най-добрите боксьори в по-ниските категории. Той се надяваше да си осигури битка за обединяване на титлите в категория супер-перо, но вместо това, явно иска да качи категория в опит да спечели нова титла.

Миналата седмица пък Линарес заяви, че би се съгласил на подобен двубой, така че феновете на спорта се надяват, че това потенциално зрелище ще намери своето място.

В началото на тази седмица пък промоутъра на Ломаченко, Боб Арум, и този на Линарес бяха напълно категорични, че подобна среща може да се случи още през април или май - в зависимост от това кога Линарес ще бъде готов физически.