Мениджърът на световния шампион на WBO в категория супер перо Васил Ломаченко - Егис Климас,  отрече информацията, публикувана в пресата с източник Мани Пакиао (59-7-1, 38 КО),  че филипинецът преговаря за потенциална среща с двукратния олимпийски шампион от Украйна.

По време на телевизионно интервю във Филипините Пакиао заяви, че преговаря за двубой с Ломаченко и на този етап се опитват да разрешат въпроса с теглото на двамата бойци. Тъй като Пакиао предимно се състезава в полусредна категория (до 66,6 кг),  а Ломаченко е в супер перо (до 58,9 кг).

"В момента водим преговори за битка с Ломаченко. На този етап преговаряме за килограмите и по-точно за свалянето им", заяви Пакиао в интервюто.

Според Климас, обаче, те не са в никакви преговори с Пакиао и не виждат много печалба от евентуална битка с 39-годишен боксьор, било той и шампион в безпрецедентните осем категории.

"Не, няма да се бие с Пакиао. Мани предизвика Ломаченко, който е три категории по-надолу от него. Мани е 66,6 килограма, а Ломаченко е 58,9 килограма. Това е лудост", заяви Климас.

"Той е стар човек и победа над него няма да означава нищо за Ломаченко. Всички ще кажат, че Васил е победил един старец и дори го е накарал да смъкне килограми за това. Освен това ще започнат да го обвиняват, че не се бие с активните шампиони в дивизията. Няма никакъв смисъл от подобна битка", добави той.

След това Климас се усъмни в намеренията на Пакиао, чудейки се защо филипинецът не предизвиква боксьори, които са в неговата категория или поне близка до нея.

"Вижте, ние имаме наша собствена програма, наш собствен път и наши собствени планове. Точно тях следваме. В нашата дивизия има много добри момчета, затова искаме да останем там. Защо Пакиао не предизвика Терънс Крауфорд, който е в неговата категория, защо не предизвика Майки Гарсия, който е само една категория под него?", завърши с въпрос изказването си Климас.