През изминалата вечер на ринга в Ню Йорк имаше само един боксьор, тъй като Васил Ломаченко доминираше през цялото време над Гийермо Ригондо, който се оттегли от битката в шестия рунд, претендирайки за контузия в лявата ръка.

Ломаченко (10-1) вече принуждава четвърти пореден опонент, всички от които добри боксьори, просто да хвърлят кърпата, без да искат да се боксират повече с него. 

29-годишният украинец защити титлата си на WBO в категория супер перо и отново се представи феноменално, този път срещу дефанзивен гении, които просто не успя да направи нищо срещу него.

Все пак трябва да добавим, че Ригондо (17-1, 11 КО) е по-дребният и по-възрастен боксьор от двамата, изкачващ се с две категории нагоре от обичайното си тегло. Но също трябва да отбележим и факта, че Риго ясно заяви преди битката, че няма да се оправдава със смяната на категорията и, че това е срещата, който той иска и специално се е заел да получи.

В крайна сметка Ломаченко беше просто по-добрият боксьор на ринга. Да, той беше по-едър и да, той е с осем години по-млад от Ригондо. Но Ломаченко също беше и по-бърз, по-силен и по-динамичен, особено в атака. Той се би с огромна увереност още от втори рунд, след като опипа почвата в началните минути.

Ригондо просто не успя да се справи с Ломаченко, който сякаш очакваше всеки ход, който кубинеца бе решен да предприеме. Това видимо разочарова "Ел Чакал", който започна все повече да стои на едно място, видимо останал без идеи, и бе заклещен в доминацията на Ломаченко в шестия рунд, който се оказа и последен.

Казано кратко и ясно, Васил Ломаченко беше прекалено добър за Гийермо Ригондо във всяко едно отношение тази вечер, като за пореден път доказа господството си и направи всичко възможно, за да покаже, че е най-добрият боксьор в света.

"Той е добър боец. Той е топ боец. Той е крал в бокса, но е крал в своята категория. Това не е неговата дивизия, така че това не е голяма победа за мен, защото това не е неговата категория", заяви скромно Ломаченко след края на срещата.

Ригондо пък обвини контузията в ръката и нищо друго, отказвайки да дискредитира победата на Ломаченко въз основа на разликата в размера между двамата.

"Загубих, заради контузията в ръката. Във втория рунд нараних горната част на ръката си и вече нямаше как да продължа. Той е много техничен боец, много бърз, много експлозивен. Разликата в категориите не бяха проблем. Проблем беше контузията. Аз обаче признавам победата на Ломаченко. Той е отличен боксьор", заяви Ригондо.