Любимецът на феновете в света на смесените бойни изкуства Доналд "Каубоя" Сероне ще трябва да почака още малко, за да остане сам на върха на планината.

В битка, която можеше да бъде неговата рекордна 21-ва победа в Ultimate Fighting Championship (UFC), Сероне (33-11) загуби от 26-годишния англичанин Леон Едуардс (16-3) чрез единодушно съдийско решение в основната среща на събитието UFC Fight Night 132, което се проведе през изминалата вечер в Сингапур.

И тримата съдии отсъдиха резултат 48-47 в полза на британеца. Първите два рунда на срещата преминаха изцяло под господството на Едуардс. Не само, че той изглеждаше по-едър и по-бърз, но сякаш бе разгадал напълно стратегията на своя по-опитен опонент. Едуардс удряше рязко, често и упорито в тялото на Сероне, което не е изненада, тъй като това е една от най-отявлените слабости в играта на американеца.

На всичкото отгоре Едуардс лесно избягваше променливите ъгли на ударите на Сероне, което обикновено е неговото най-силно оръжие. Още по-лошо, малката аркада на лицето на Сероне, която бе отворена в първия рунд, постепенно започна да става все по-голяма и по-голяма. В резултат на това двамата бойци прекараха повечето време от последните четири кръга, покрити с кръвта на опитния ветеран.

От третия до петия рунд се видя, че Сероне набира скорост. Американецът започна да пласира удари все по-често и по-често и накрая успя да свали своя по-едър опонент на земята, но в крайна сметка не успя да нанесе достатъчно поражения или да упражни продължителен контрол, за да примами съдиите на своя страна.

Тази загуба оставя Сероне с 20 победи в клетката на UFC, като с това той продължава да дели първото място в тази класация с британеца Майкъл Биспинг и с канадеца Джордж Сен Пиер. Шестата поредна победа за Едуардс в клетката пък го приближава повече от всякога до възможност да се бие за титлата в полусредна категория.