Бившият световен шампион по бокс в тежка категория Тайсън Фюри вече може да се върне на ринга, след като Британската антидопингова агенция (ЮКАД) обяви, че наказанието му за употреба на допинг е изтекло.

Фюри беше лишен от права за две години на 13-и декември 2015-а година, а наказанието му изтичаше днес в полунощ. То беше наложено заради положителна проба от нандролон, а същата съдба имаше и братовчед му Хю Фюри. Сега и Хю може да се върне на ринга.

"Аз съм човек с боен нрав през целия си живот и никога не съм бягал от никого, и със сигурност няма да се оттегля от борбата в този спорт. Хю и аз поддържахме нашата невинност от първия ден и сега сме щастливи, че най-накрая този спор беше решен и вече можем да продължим напред. През следващата година ще се завърна, за да покажа на какво съм способен. Готов съм да си върна световните титли, които по право са мои. Време е партито да започне", заяви Фюри.

Изненада: Тайсън Фюри не се яви на изслушването си за допинг скандала

Заради положителната проба ЮКАД анулира резултата от боя през февруари 2015-а година, докато всички мачове след тази дата, в това число и мачът с Владимир Кличко (Украйна), остават в сила.

През ноември 2015-а година Фюри спечели по точки срещу Кличко-младши и спечели титлата при най-тежките боксьори във версия Международна боксова федерация (ИБФ), Световна боксова асоциация (УБА) и Световна локсова организация (УБО). Малко по-късно той беше лишен от титлата в ИБФ, тъй като отказа да проведе мач за незабавната й защита.

Рики Хатън: Фюри ще шокира света срещу Джошуа

През лятото на 2016-а година той даде положителна проба от кокаин, а през октомври същата година беше му отнет британския лиценз. През 2017-а година първо реши, че ще слага край на кариерата си, след това реши да размисли, но нито един бой до момента не е организиран.

29-годишният Фюри има 25 победи в 25 мача, а сега трябва да бъде допуснат отново до претендентския лист за титлите, след като те му бяха отнети.