Изслушването на Тайсън Фюри, свързано със спрените му състезателни права поради употребата на допинг през 2016-та година, ще започне идния понеделник (11 декември) и може да продължи няколко дни. 

Основният проблем пред Фюри, е, че го грози четиригодишно наказание. Британецът също така е обвинен и в това, че не е успял да предостави проба, която е била изискана от него през септември миналата година. През последните няколко месеца "Циганският крал" усилено работи върху своето завръщане на ринга, но за тази цел той първо трябва да докаже, че е невинен.

29-годишният Фюри за последно бе на професионалния ринг през ноември 2015-та година, когато пътува до Германия, за да спечели титлите на WBA, IBF, WBO и IBO след шокираща победа над Владимир Кличко чрез единодушно съдийско решение. 

След тази победа британеца доста скоропостижно загуби титлата на IBF след отказа да направи задължителна защита срещу Вячеслав Глазков. След това Фюри се отказа и от титлите на IBF, IBO и WBA, за да се съсредоточи върху психическото си здраве.

В последствие той загуби и лиценза си, след като призна на британския боксов съвет, че е употребявал наркотични вещества, след което беше тестван положително за употребата на кокаин.