Тервел Пулев се завърна на родна земя след победата си срещу най-добрия грузински боксьор Михаил Куцишвили. За Пулев това беше шеста поредна победа с нокаут в професионалната му кариера.

Тервел Пулев с 6 от 6 след нов нокаут

Българският боксьор заяви, че е очаквал доста по-сериозен отпор от страна на съперника му, но до зрелищен сблъсък не се стигна, тъй като Редко бе пречупен още в третия рунд.

Пулев разкри, че от сега нататък, ще търси по-класни съперници и през декември ще изиграе още един мач.

“Всъщност очаквахме противникът да ме затрудни много повече, защото статистиката показваше, че си доиграва повечето мачове и ако губи, губи по точки в 8/10 рундови мачове. Явно получи някакви по-тежки удари и не можа да продължи”, коментира Пулев.

“Въобще не мога да го смятам за някакво препядствие. Както се видя, не е някакъв сериозен противник. И от тук нататък ще търсим много по-добри, много по-класни боксьори. Следващият ми план е през декември да изиграя още един мач” допълни той.

България ликува! Григор е новият властелин на тениса

Тервел Пулев коментира и невероятната победа на Григор Димитров, който се наложи с 2:1 сета над Давид Гофен на финала на Мастърса в Лондон. Българският боксьор се възхити на страхотния исторически успех на първата ни ракета, който му донесе и титлата от финалите на AТP.

“Искрено се радвам на Григор. Въпреки че имаше спадове в кариерата му, които неминуемо преследват всеки спортист, успя да се вдигне и завоюва третото място в ранглистата. Направо шапка може да му се свали на Григор”, сподели боксьорът.