Мексиканската суперзвезда Саул "Канело" Алварес (49-1-2, 34 КО) ще се опита по всякакъв начин да нарани световния шампион на WBC, WBA и IBO в средна категория Генади Головкин (38-0-1, 34 КО), когато двамата се изправят един срещу друг в дългоочакваната среща реванш на 15-ти септември в "Ти Мобайл Арена" в Лас Вегас, Невада.

Канело е разговарял с президента на "Golden Boy Promotion" Ерик Гомес и ядосаният мексиканец е споделил със своя промоутър, че възнамерява да даде суров урок на Головкин заради изявленията, които казахстанеца направи след първата им битка.

"Канело чувства, че трябва да докаже нещо на Генади, защото той показа неуважение към него, започвайки да търси оправдания и да мрънка след първата им среща. Алварес наистина иска да излезе и да даде урок на Генади", заяви Гомес.

Първата среща между двамата се състоя отново в Лас Вегас през септември 2017-та година и завърши със спорно съдийско равенство. Веднага след края на този двубой се заговори за реванш между двамата и той беше планиран за 5-ти май тази година, но срещата пропадна, след като Канело даде положителна допинг проба за забраненото вещество кленбутерол, което му доведе и шестмесечно наказание от Атлетическата Комисия на щата Невада (NSAC).

Мексиканеца отдавна твърди, че положителните му проби са в следствие на приема на замърсено месо в неговата родина. Головкин обаче не прие обяснението на своя опонент, а след това дори обвини Канело, че отдавна използва забранени вещества за повишаване на ефективността.

"Канело се ползва с огромна подкрепа сред мексиканските фенове, защото те знаят какво се е случило. Те разбират, че случилото се е по вина на замърсено месо, което не е първият такъв случай в Мексико", добави неговият промоутър.