Изгряващата звезда на Ultimate Fighting Championship (UFC) в полусредна категория Дарън Тил напълно разбира защо хората го сравняват със супрезвездата Конър Макгрегър, но младокът настоява, че той е по-добра версия на ирландеца.

Тил (16-0-1), които прекара повече от три години в Бразилия в усъвършенстване на своите умения, за последно влезе в октагона през октомври, когато нокаутира в първия рунд ветерана Доналд Сероне.

Приликите между Тил и Макгрегър не са малко - и двамата бързо се превърнаха в звезди, и двамата са европейци (нещо, което не се среща често в UFC), и двамата имат смъртоносна лява ръка.

И докато Тил все още не се е бил в двубой за титла и в момента е класиран под №7 в полусредна категория, той твърдо вярва, че е по-добър от шампиона в две дивизии Конър Макгрегър.

"Знам, че ме сравняват с Макгрегър, но аз мисля, че той  изостава малко от към ударите с крак и малко с кардиото. Да, бихте могли да ни сложите в една и съща графа, но аз съм по-добрият, знам, че съм по-добър", заяви уверено Тил.

"Това не е неуважение към него или към който и да били друг боец в света. Аз просто вярвам, че съм най-добрият боец", добави британеца.

Макгрегър не се е бил след своя боксов дебют срещу легендата Флойд Мейуедър-младши през август 2017-та година, когато беше нокаутиран в 10-ия рунд на срещата им в Лас Вегас.

Тил пък към момента няма планиран двубой, но наскоро разкри, че вече е готов отново да се бие, преодолявайки серия от контузии.