Една дългоочаквана битка в света на смесените бойни изкуства е близо до своето осъществяване за събитието UFC 226.

"Хищникът" Франсис Нгану ще се завърне в клетката на Ultimate Fighting Championship (UFC) за двубой срещу американеца Дерик Люис на 7-ми юли в Лас Вегас. За сега този мач не е официално потвърден, но се очаква това да се случи в близките няколко дни.

Нгану (11-2) ще влезе в тази среща след загубата в шампионския двубой от Стипе Миочич през януари. Именно това поражение сложи край на серията на Нгану от десет поредни успеха. В тази серия камерунецът записа впечатляващи успехи над бойци като Къртис Блейдс, Антъни Хамилтън, Андрей Арловски и Алистър Овърийм.

Люис (19-5) спечели седем от последните си осем срещи. Единствената загуба на "Черният звяр" в този период му бе нанесена от новозеландеца Марк Хънт през юни миналата година. В останалите седем мача той надделя над опоненти като Виктор Пешта, Дамиан Грабовски, Габриел Гонзага, Рой Нелсън, Шамил Абдуракимов, Травис Браун и Марчин Тибура.

Двамата тежки нокаутьори са в разгорещен спор в социалните мрежи в продължение на вече повече от година, а сега гарантират, че двубоят ще се превърне истинска кървава баня.