Националката Катрин Тасева заема трето място в класирането след първите два уреда в многобоя на турнира от веригата Гран При по художествена гимнастика в Киев (Украйна).

Тя изигра много добре своите композиции и беше оценена със 17.950 точки на обръч и 17.650 точки на топка.

Така Тасева се нареди на трето място във временното класиране за многобоя и спечели право да участва във финалите на обръч с трета по сила оценка, както и във финалите на топка с четвърта оценка на уреда.

По-късно днес състезанието продължава с изпълненията на бухалки и на лента, които ще приключат след 19.30 часа.

На Гран При във френския град Тие България вече ще има две представителки - Катрин Тасева и Боряна Калейн, тъй като за да се изпълни това Тасева трябваше да завърши сред първите 12 на тоне един от уредите, което е факт.

Тя имаше някои неточности и спестени елементи, но това е обяснимо, защото все още не е навлязла във върхова спортна форма, но се вижда, че композициите й са направени така, че да покажат най-доброто от нейните качества.

Днес България ще има 12 представителки на финалите на съпътстващия турнир за "Купа Дерюгина" за жени и девойки.

При жените във финала на обръч ще участват Ерика Зафирова и Йоана Николова, на топка бухалки и лента ще имаме по две финалистки - Ерика Зафирова и Петя Борисова. При девойките се класира по една от държава - Валерия Ватова ще играе във финала на обръч, Анна

Келман ще участва във финалите на топка и бухалки, а Татяна Воложанина ще играе на лента. /БТА