Българска гимнастичка Катрин Тасева заема третото място в многобоя след изиграването на първите два уреда - обръч и  топка, ан Гран При в Киев, Украйна.

Тасева получи 17.950 на обръч и 17.650 на топка. В класирането води рускинята Екатерина Селезньова, а Тасева има съответно третата и четвъртата оценки на двата уреди. В събота ще се изиграят съчетанията в многобоя и на останалите два уреда - бухалки и лента.

На съпътстващия Гран При турнир в Киев българските представителки за "Купа Дерюгина" се класираха общо за 12 финала при девойките и жените.

При жените на обръч ще участват Ерика Зафирова и Йоана Николова, на топка бухалки и лента ще имаме по две финалистки - Ерика Зафирова и Петя Борисова.

При девойките се класира по една от държава - Валерия Ватова ще играе във финала на обръч, Анна Келман ще участва във финалите на топка и бухалки, а Татяна Воложанина ще играе на лента.

Първият отбор на България при девойките(Анна Келман и Татаяна Воложанина) е 5-ти отборно , а вторият отбор( Валерия Ватова и Вероника Любчова) е 7-ми.

В многобоя при жените Ерика Зафирова се класира 5-та, Петя Борисова - 7-ма, а Йоана Николова е 18-та след малшанс на топка, където изпусна уред извън терена.