Катрин Тасева получи наградата "Мис Елегантност"

Катрин Тасева получи наградата "Мис Елегантност" на завършилия Международен турнир "Baltic Hoop" в Рига, съобщи Фейсбук страницата на БФХГ.

Организаторите на турнира се стремят през годините да покажат художествената гимнастика не просто като спорт, а като изкуство и възможност да се види как на практика се гради красотата.

Затова и гала - спектакълът на този турнир се превръща в своеобразно състезание след състезанието за спечелването на титлата "Мис Елегантност" на турнира.

Журито на конкурса всяка година е подбрано измежду различни хора на изкуството, творци - художници, скулптори, дизайнери.

Гимнастичката, която бъде удостоена с наградата "Мис Елегантност", получава като подарък картината "Роза", нарисувана от Мария Броудъл.

Картини, пластики и други произведения на изкуството са дадени като дарение на турнира от такива имена в изкуството като художниците Янис Анманис, Андрей Розенберг, Янис Германис, Язепс Пигознис, Александър Степанян и Артур Никитин.

Най- грациозната, изразителната и артистична гимнастичка, която е пленила такова взискателно жури тази година, е нашата Катрин Тасева.

Свързани материали

  • 10 медала за нашите грации в Рига 10 медала за нашите грации в Рига
  • Тасева носи злато на Baltic hoop 2018 Тасева носи злато на "Baltic hoop" 2018
  • vesti.bg vesti.bg
профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Художествена гимнастика Катрин Тасева

Други спортове