Конър Макгрегър влезе в клетката на Bellator и нападна съдията Марк Годард, а след това удари служител на компанията проста ей така. После, за да имаме неприятен послевкус в устата си, Андерсън Силва се провали на допинг тест и отпадна от събитието на UFC в Шанхай, където трябваше да се изправи срещу Келвин Гастелум в основната битка за вечерта.

Новините за Макгрегър обаче изглеждат... познати. Това е нещо, което за жалост виждаме толкова често в хората, които се превръщат в суперзвезди за кратко време. Историята е следната, една млада, успешна звезда се промъква в общественото съзнание. Някак си, в комбинация с късмет, харизма и талант, тя стига до върха, има всичко, за което някога е мислила, и след това... те губят фокус. Те правят грешки в публичното пространство. Обикновено под въздействието на наркотици.

Днес има много мнения относно поведението на Макгрегър, вариращи от сериозни до забавни. Бившият боец и настоящ анализатор на UFC Дан Харди обвинява за всичко това парите.

"Удивително е колко бързо парите развращават. Дори някой, който изглежда психически стабилен, скоро може да се превърне в звяр", се казва в публикацията на Харди.

Конър е говорил преди, че се справя много по-добре с живота, когато има поставени цели пред него, върху които да работи. От дълго време той постоянно просперира и постига все по-големи успехи. Първо той спечели титлата в категория перо на ММА организацията Cage Warriors, а след това и титлата в категория перо на същата организация. След това премина в UFC и започна да се изкачва в класацията в категория перо. После стана и временен шампион в дивизията, след като победи Чад Мендес, а след това стана и шампион, след като нокаутира Жозе Алдо за 13 секунди. 

След това ирландецът премина в полусредна категория, за да се изправи срещу Нейт Диаз. Първата му загуба в UFC, която трябваше да спре изкачването му в света на смесените бойни изкуства, но вместо това, Макгрегър настоя за незабавен реванш и го спечели. Веднага след това той се изправи срещу Еди Алварез в битка за титлата в лека категория в Медисън Скуеър Гардън и спечели тази битка, а с това стана и първият боец на UFC, който държи две титли в две различни категории едновременно. В този момент той покори спорта и реши да се пробва в бокса. Последната му битка бе именно там, в нея той се изправи срещу най-високоплатения атлет в бойните спортове Флойд Мейуедър и си тръгна със 100 милиона долара по-богат.

На къде отива той след това? Това е върха на пословичната планина. Той сега трябва да се спусне надолу... поне малко. Никоя битка вече няма да носи усещането като за "първа", освен ако от UFC не постъпят изключително нелепо и не му уредят битка с Джордж Сен Пиер за титлата в средна категория.

Изглежда, че той има нужда от нещо, която да го разтърси, или пък това просто може да е повратният момент в неговата кариера. Това може да е денят, в който се вглеждаме и виждаме как колелата на лъскавата кола на Макгрегър се разпадат.