Бившият абсолютен шампион в тежка категория Тайсън Фюри (25-0, 18 KO) беше един от преките наблюдатели, които видяха как Дионтей Уайлдър се възстановява от тежкия за него седми рунд, за да запази титлата си в тежка категория на Световния боксов съвет (WBC).

Уайлдър почти падна в нокдаун по време на седмия рунд, но успя да се съвземе и да обърне срещата в своя полза. По време на двубоя американеца свали на пода претендента Луис Ортис на три пъти и в крайна сметка нокаутира непобедения преди това боксьор чрез мощен ъперкът в края на 10-ия рунд.

Уайлдър мина през огъня, но нокаутира Ортис

След като наблюдава последната победа на Уайлдър, Фюри е убеден, че може да победи американеца преди последния гонг.

"Това беше страхотна среща. Уайлдър се представи добре, но вече съм сигурен, че мога да го победя. Всичко, което видях в този двубой, работи в моя полза. Веднъж му обещах, че бих го нокаутирал по всяко време и на всяко място. А след последната му среща вече знам, че това е 100 процента вярно. Ако той някога се бие с мен, ще го нокаутирам", заяви Фюри.

Тайсън Фюри е извън ринга откакто шокира света на бокса, побеждавайки шампиона на WBO, IBO, WBA и IBF Владимир Кличко през ноември 2015-а година. Понастоящем британеца тренира усилено за завръщането си на ринга през следващите месеци.

Уайлдър: Показах на всички, че мога да поема удар

Интересно е да отбележим, че няколко месеца след тази победа Фюри пътува до САЩ, за да се изправи лице в лице с Уайлдър и да размени закани с него след една от победите на американеца над Артур Шпилка в Бруклин, Ню Йорк.

Тогава двамата боксьори влязоха в словесен сблъсък, но до война на ринга така и не се стигна. Впоследствие Фюри се бори с депресия и в крайна сметка загуби всичките си титли поради неактивност и злоупотреба със забранени вещества.

Британеца наскоро си върна професионалния боксов лиценз и се оглежда за сериозен двубой в края на тази или началото на следващата година.