Ultimate Fighting Championship (UFC) в Лондон изглежда вече има своята основна битка. В нея бившият шампион на организацията в тежка категория Фабрицио Вердум ще се изправи срещу бившия шампион на Bellator Александър Волков във финалната среща за вечерта, която ще се проведе в "О2 Арена" в Лондон на 17-ти март.

Вердум, който е поставен под №3 в тежка категория, ще се опита да запише трета поредна победа. В последните си два мача бразилецът надделя над Уолт Харис и Марчин Тибура, като преди това през юли записа загуба от Алистър Овърийм след спорно съдийско решение. 40-годишния Вердум към момента е с професионален рекорд от 23-7-1 в света на смесените бойни изкуства и 3-1 откакто предаде титлата в ръцете на Стипе Миочич през 2016-та година.

Междувременно Волков ще се опита да остане непобеден под банера на UFC. 29-годишният руснак има победи над Тимъти Джонсън, Рой Нелсън и Стефан Струв, откакто се присъедини към организацията през 2016-та година. Общия професионален рекорд на Волков е 29-6 и към момента той е класиран под №7 в тежка категория на UFC.

Ето и пълната бойна карта за събитието на UFC в Лондон:

Фабрицио Вердум - Александър Волков

Джими Мануа - Ян Блакхович

Леон Едуардс - Петър Собота

Марк Годбеар - Дмитри Сосиновски

Пол Крейг - Магомед Анкалаев

Алекс Рейес - Насрат Хакпараст

Рустам Кабилов - Каян Джонсън

Джон Филипс - Чарълс Бърд

Джак Маршман - Елизеу Залески дос Сантос

Дани Робъртс - Оливър Енкамп

Дани Хенри - Хакийм Даводу