Еди Алварес и Джъстин Гайджи ни предложиха всичко, което очаквахме от тях в битката им в UFC 218.

Двамата изключително агресивни бойци се хвърлиха с главата напред в тази битка и разгорещиха тълпата в "Little Caesars Arena" в Детройт.

И точно когато изглеждаше, че срещата ще бъде решена чрез съдийско решение, Еди Алварес, бивш шампион на UFC и Bellator в лека категория, пласира болезнено коляно в края на третия рунд, за да нокаутира Гайджи, който пък е бивш шампион на World Series of Fighting (WSOF) в лека категория.

"Всички фенове искаха да разберат кой е най-насилственият боец тук", заяви със задоволство Еди Алварес след края на битката.

Джъстин Гайджи стартира силно срещата и започна да подготвя Алварес, пласирайки тежки удари ритници във водещия крак на своя опонент. И точно когато изглеждаше, че битката се накланя в полза на Гайджи, той започна да поема доста удари в главата и тялото, което обърна битката в полза на Алварес.

Във втория рунд Алварес се раздвижи, а Гайджи остана неподвижен, което бе ключов фактор в доминантното представяне на Еди Алварес във втората част.

Джъстин Гайджи все пак успя да пласира няколко удара с крак в главата на своя опонент, които обаче не успяха да разклатят бившия шампион.

В третия рунд и двамата бойци някак си продължаваха да вървят напред. Ударите на Джъстин Гайджи определено изглеждаха силно, но въпреки това Алварес пласира коляно в главата на Гайджи, за да регистрира първа загуба в кариерата на своя опонент.

С тази си победа Алварес Еди подобри рекорда си до 29-5. Гайджи пък се смъкна до 18-1.