Бившият шампион на Ultimate Fighting Championship (UFC) в средна категория Жорж Сен Пиер, който властваше дълги години и в полусредна категория, се оттегли от света на смесените бойни изкуства през миналия декември, след като беше диагностициран със стомашната болест - колит.

Оттогава феновете на канадеца се надяват, че легендарният боец ще се завърне в клетката през първата половина на 2018-а година, но сега изглежда, че той може да отсъства доста по-дълго, може би дори и завинаги, според неговият джу-джицу треньор Джон Данахер.

"Истината е, че към този момент никой не знае дали той ще се бие отново, тъй като към момента има медицински проблеми. Той може дори и да не се завърне. Джордж има сериозни проблеми със стомаха. Не претендирам, че съм медицински специалист, но това е едно от най-тежките неща, с които Джордж е трябвало да се справя. Има определи части от човешкото тяло, които са извън контрола ви, а стомахът е едно от тях", заяви Данахер.

След като Сен Пиер оваканти титлата в средна категория, временният шампион Робърт Уитакър беше провъзгласен за безспорен шампион и от UFC му наредиха да защитава титлата си срещу Люк Рокхолд, но седмица след това австралиецът се оттегли от тази среща след неразкрити до този момент медицински причини, проправяйки път на Йоел Ромеро да се изправи срещу Рокхолд в битка за временната титла в събитието UFC 221, което ще се проведе на 11-ти февруари в Пърт, Австралия.