Джо Роган има отговор за всичко в света на смесените бойни изкуства. Дългогодишният коментатор и анализатор на Ultiamate Fighting Championship (UFC) направи прогноза за бъдещето на леката категория на организацията, която понастоящем е блокирана от шампиона Конър Макгрегър.

Роган прогнозира, че от UFC ще отнемат титлата на Макгрегър и ще направят битка за нея, давайки на Хабиб Нурмагомедов възможност да се изправи срещу временния шампион в дивизията Тони Фъргюсън.

"Ето моята прогноза за бъдещето на леката категория. Конър не се е бил от доста време, така че от организацията ще отнемат титлата му и ще направят мач между Тони и Хабиб за нея. Мисля, че ще свалят Макгрегър от трона, тъй като той има 100 милиона долара в банката и в момента просто се забавлява и говори прекалено много. Вярвам, че той ще направи голяма битка в бъдеще, но сега смятам, че Хабиб и Тони е истинската среща, която е на ред да се случи, дори биха могли да я направят в Русия", заяви Роган.

Макгрегър не се е бил в света на смесените бойни изкуства, откакто спечели титлата в дивизията, след като победи Еди Алварес в UFC 205 в края на 2016-та година. След това ирландецът се впусна в авантюра в бокса, за да се бие с Флойд Мейуедър-младши, след което изглежда, че няма особено желание да се завърне в UFC.

Така или иначе, шоуто трябва да продължи, а президентът на UFC Дейна Уайт даде на своя "Прочут" шампион няколко месеца, за да се завърне в клетката. В противен случай Тони Фъргюсън ще бъде повишен от временен шампион в безспорен такъв в лека категория.