Преходът на Рафаел дос Аньос към мястото на претендент в полусредна категория на UFC е вече завършен. Бившият шампион на организацията в лека категория се качи една дивизия нагоре, след като записа две поредни загуби в досегашното си ниво.

И ако имаше някакви съмнения, че той е легитимен претендент в новата за него полусредна категория, Дос Аньос ги разруши на пух и прах, след като напълно доминира бившия шампион в дивизията Роби Лоулър в продължение на пет рунда в основната битка на събитието на UFC  в Уинипег, Канада. Резултатът от съдийското решение е напълно красноречив - 50:45 в полза на бразилеца.

"Просто съм много щастлив, знаете как е, в тази игра съм от доста време, така че е удоволствие да се биеш с войн като Роби", заяви Аньос след края на срещата.

С тази си победа Дос Аньос (28-6) вярва, че вече е спечелил правото си да се изправи срещу шампиона в категорията Тайрън Уудли, който към момента е извън строя, тъй като му предстои операция на рамото.

"По мое мнение аз просто победих най-трудния опонент в дивизията. Заслужавам мач за титлата и заради историята, която имам в спорта. Вече 10 години с бия за UFC и мисля, че съм направил достатъчно, за да си заслужа битка за титлата", добави Аньос.

Бившият шампион Лоулър пък показа респект към своя опонент и добави, че няма никаква представа какво е бъдещето за него оттук нататък.

"Дос Аньос свърши отлична работа. Това просто не беше моята вечер. Не успях да направя това, което исках. Той свърши своята работа по страхотен начин, нанесе добри удари с колене и ръце. Що се отнася до моето бъдеще, утре ще се прибера у дома и ще си почина, единственото това мога да ви кажа към този момент", заяви Лоулър