Амир Хан е мотивиран само от парите, настоя опонентът му на ринга Били Диб преди сблъсъка между двамата на 12 юли. Бившият световен шампион в категория перо ще се бие с Хан в Саудитска Арабия, след като първоначалният му съперник Неераж Гоят бе принуден да се оттегли от боя поради травми, получени в автомобилна катастрофа.

Въпреки това, 33-годишният боксьор вярва, че Хан е идеалният противник за него. „Наречете го така, трябва да ми предложите абсурдна сума, доволно над осем цифри, за да изляза на ринга с Мани Пакиао“, започна Диб.

„Но Амир Хан със сигурност не е Мани Пакиао. Амир определено бе велик шампион, доказан боец, който остави своя отпечатък в бокса. Той може да влезе в „Залата на славата“ и след години се надявам, че светът на бокса ще оцени напълно неговите качества. Но в последните няколко години формата му определено спадна, той не е същият боксьор. Той не е човекът, който направи за смях Девон Алекзандър и Маркос Майдана. Днес, той се бие поради други причини…пари!“, добави той.

Диб увери, че е в отлична спортна форма, независимо че качи три категории, за да предизвика Хан. „За първи път в моята боксова кариера, не се тревожех за своето тяло. Ще бъда далеч по-силен и се надявам да бъда бърз, защото притежавам бързина в ударите. Всеки знае колко добре удрям и ще донеса още сила и мощ за сблъсъка следващата седмица. Определено ще тествам Хан. Харесвам шансовете си“, завърши претендентът за перления пояс на WBC. /БГНЕС