Президентът на "Golden Boy Promotions" Оскар Де ла Оя заяви, че пред клиента му Саул "Канело" Алварез има няколко възможни варианта за завръщането му на ринга, което ще се състои на 5-ти май 2018-та година.

За последно Канело бе видян в действие през септември, когато се изправи срещу шампиона на IBF, IBO, WBA и WBC в средна категория Генади Головкин в 12-рундова битка, която завърши без победил, след като съдийската тройка отсъди равенство.

След края на срещата започнаха дискусии за реванш между двамата, но сега изглежда, че Головкин не е единственият кандидат за битка с Канело през следващата година.

Оскар Де Ла Оя заяви, че победителят от предстоящата среща между Били Джо Сондърс и Дейвид Лемьо, които ще спорят за титлата на WBO в средна категория, ще бъде в полезрението на Канело за следващата му битка. И Лемьо, и Канело са промотирани от "Golden Boy Promotions".

Но Де Ла Оя също отбеляза, че Головкин си остава на върха в списъка за следващ опонент на мексиканската звезда.

"Сега разглеждаме възможностите за следващата битка на Канело... Сондърс и Лемьо, които ще се бият скоро и разбира се Головкин, който е на първа място в нашия списък, но всичко зависи от преговорите. Едно е ясно, Канело иска да се бие на 5-ти май", заяви Де ла Оя.

Ще бъде интересно да видим какво ще се случи, ако Лемьо спечели битката със Сондърс. Боксьорът влезе в страхотна серия от победи, след като загуби от Головикн през 2015-та година.