Рики Хатън твърди, че е готов да излезе от пенсия, за да се изправи срещу Рио Фърдинанд на боксовия ринг.

Бившият световен шампион по бокс се оттегли от спорта през 2012-та година след изключително славна кариера, в която той стана един от най-популярните британски боксьори на всички времена, но вече 39-годишният атлет е признал, че е изкушен да се завърне на ринга, за да се изправи срещу бившия капитан на националния футболен отбор на Англия - Рио Фърдинанд.

Фърдинанд понастоящем тренира усилено с бившия шампион по бокс Ричи Уудхол, за да получи боксов лиценз и да направи дебюта си на боксовия ринг.

Сега, фенът на Манчестър Сити Хатън призна, че може да бъде изкушен отново да влезе на ринга, за да премери сили с бившия защитник на Манчестър Юнайтед.

"Рио е страхотно момче и е фен на бокса. Той не би се впуснал в това приключение, ако не смята, че може да се справи добре. Ще се завърна на ринга, за да се бия с него", заяви Рики Хатън.

По-рано този месец Фърдинад празнува 39-ия си рожден ден в Дубай, но продължава да тренира усилено на ринга.

Треньрът му Уудхол заяви, че Рио Фърдинанд "изглежда съвсем различен боксьор" след само няколко тренировъчни сесии.

"Има неща, за които трябва да се погрижа, имам домашно за писане. Всичко е в главата ни, затова огледалото е толкова важно. В него наблюдавам позицията си, гледам моята техника и просто трябва да продължавам да работя", заяви Фърдинанд.