Един от най-успелите родни бойци в света на смесените бойни изкуства, Благой Иванов - Багата, изглежда се готви на високи обороти за своя дебют в Ultimate Fighting Championship (UFC), който ще се състои на 14-ти юли в американския град Бойси, а негов опонент ще бъде легендарния бразилец и бивш шампион в тежка категория Жуниор Дос Сантос.

След като Багата направи няколко тренировки с бившите претенденти за титлата Францис Нгану и Рой Нелсън, българската гордост явно е решила да вдигне нивото на конкуренцията и сега тренира с бившия шампион в тежка категория Кейн Веласкес и с настоящия шампион в полутежка категория Даниел Кормие.

Именно Веласкес е може би боецът, който най-добре познава Дос Сантос, тъй като веднъж загуби титлата си от него, но в последствие успя да го победи в други два шампионски двубоя. Мексиканецът е изкарал близо час в клетката със Сантос и това без съмнение е плюс за Благой.

Що се отнася до Даниел Кормие, едва ли има смисъл да обясняваме кой е той. "Ди Си" е настоящ шампион на UFC в полутежка категория, а идното лято ще се опита да стане шампион и в тежка категория. На 7-ми юли в Лас Вегас той ще се изправи срещу шампиона при най-тежките, Стипе Миочич, който вече има четири защити на колана (най-много в историята на UFC) и няма загуба от 2014-а година.

Ако Багата успее да надделее над боец от ранга на Жуниор Дос Сантос, той без съмнение ще влезе поне в Топ 10 на ранглистата в тежка категория, а след още две-три срещи може да го видим и в двубой за титлата.