По-малко от месец до 43-ия си рожден ден, бившият дългогодишен шампион на UFC в средна категория Андерсон Силва не мисли за пенсиониране. По-време на едно от последните си интервюта бразилеца спомена, че неговият договор с Ultimate Fighting Championship е все още активен и той не изключва възможността още поне веднъж да се бие за титлата в средна категория.

"Щастлив съм от всички, което съм постигнал. Нищо не е вечно. Все още имам договор с UFC и съм много доволен от това. Само времето ще покаже какво следва. Чувствам се добре, тренирам всеки ден, аз съм един здрав човек. Чакането за сега е всичко за мен. Аз съм все още голямо име в дивизията и може би отново ще имам шанс да се бия за титлата", заяви легендарният бразилец.

Силва обаче все пак осъзнава, че шансовете му да спечели отново титлата са малко, затова той се надява бразилският му колега Роналдо "Жакаре" Соуса да постигне мечтата си.

"Да си шампион е нещо, което вече съм преживял, това вече не е новина за мен. Мисля, че Жакаре повече заслужава да вдигне титлата, той е достоен за това. Когато обаче не притежавате топката, трябва да играете по правилата на собственика на топката. Трябва да чакате. Все пак се надявам, че той ще постигне мечтата си", добави бившият дългогодишен шампион.

Андерсон Силва (34-8) прекъсна серията си от пет поредни двубоя без победа, която продължи от 2013-а до 2016-а година, когато надделя над Дерек Брънсън в последното си излизане на октагона в UFC 208 през февруари миналата година. През това време той загуби от бойци като Крис Уайдман, Даниел Кормие и Майкъл Биспинг, докато неговата победа чрез съдийско решение през 2015-та година беше отменена, след като Силва даде положителна допинг проба за забранени вещества. Понастоящем той е със спрени състезателни правя от Американската антидопингова агенция (USADA), след като за втори път даде положителен тест за множество забранени вещества преди началото на срещата с Келвин Гастелум, която беше планирана за ноември 2017-а година.