Бившият световен шампион Амир Хан (31-4, 19 КО) се е съсредоточил върху завръщане на боксовия ринг през февруари следващата година и има за цел да направи три битки през 2018-та година. Два от мачовете се очакват да се проведат преди май месец. "Искам да се бия три пъти през следващата година. Не съм спирал да тренирам. Първата ми битка ще бъде през февруари 2018-та година, а след това още една точно преди Рамадан през април", заяви Хан.

Хан е извън ринга от май 2016-та година, когато качи в супер средна категория, за да предизвика тогавашния шампион на WBC Саул "Канело" Алварес в основното събитие на боксовата галавечер, която се проведе в T-Mobile Arena в Лас Вегас. Това беше първото боксово събитие, което се проведе в тази зала. Въпреки че Хан започна добре срещата, Канело съумя да коригира играта си и спечели чрез нокаут в шестия рунд. След това Хан се подложи на операция на ръката, което го остави извън ринга през останалата част от годината.

В началото на 2017-та имаше сериозни преговори за битка със сънародника му Кел Брук. Техните преговори рязко се сринаха, след като Хан обяви, че ще се бие с Мани Пакиао на среща през април в Обединените арабски емирства. Хората на Пакиао също потвърдиха новината за тази битка. Но не след дълго и тази борба се разпадна, след като инвеститорите на събитието не бяха в състояние да излязат с обещаните средства. След като не се появиха нови инвеститори, Пакиао реши да се бие срещу Джеф Хорн в Бризбейн и Амир Хан остана без съперник.

През по-голямата част от годината се появиха няколко планирани дати за завръщането на Хан - включително и среща реванш с Ламонт Питърсън, които преди няколко години победи британеца чрез единодушно съдийско решение, но до официална среща не се стигна. През същият този период Хан се развеждаше и със съпругата си, преди да се помирят и да заживеят отново заедно.