Британският боксьор Амир Хан разкри, че има уговорка за мач с филипинеца Мани Пакиао в Саудитска Арабия на 8 ноември. В събота 32-годишният Хан спечели международната титла на Световния боксов съюз (WBC) в полусредна категория (до 66.6 килограма) след победа над Били Диб в Джеда, Саудитска Арабия, докато този уикенд ветеранът Пакиао ще се изправи срещу Кийт Търман в Лас Вегас за титлата на Световната боксова асоциация (WBA) в същата категория. При успех на филипинеца е много вероятно да се стигне до двубой между него и Хан в края на годината.

"Следващият ми мач отново ще бъде в Саудитска Арабия, в Рияд на 8 ноември. Надявам се да бъде срещу Мани Пакиао, и двамата сме подписали договора и мачът е уговорен, така че се надявам той да преодолее съперника си в края на седмицата и да направи този мач", коментира Хан. "Ако не стане, имаме и резервен план, но пожелаваме успех на Пакиао този уикенд", допълни британецът, който има 34 победи и 5 загуби в кариерата си.

"С Мани сме приятели, винаги е имало уважение между нас, но това е нашата работа и понякога приятелите трябва да се бият един срещу друг. Когато стъпиш на ринга, превключваш на друг режим, същото е и с Мани Пакиао, трябва да се качим на ринга и да видим кой е по-добрия", каза още Хан.

40-годишният Пакиао е едно от най-големите имена в средните категории в последните над 20 години, като има 61 победи и 7 загуби в професионалната си кариера. /БГНЕС