Тодор Славов и навигаторът му Добромир Филипов заемат трето място в класирането на младите пилоти след изминаването на втория ден от рали Каталуня, предпоследен кръг от Световния рали шампионат. В генералното класиране на състезанието, те са 16-ти.

Екипажът на Булбет Рали Тийм започна деня на четвърто място в J-WRC, но още след първия скоростен етап „Санта Марина” се изкачи с една позиция напред. Заемащия третото място след първия ден Аарон Буркарт (Германия, Сузуки Суифт С1600) катастрофира броени метри преди финала на етапа и ще продължи по системата Супер-рали утре с наказание от 30 минути.

След като се изкачиха на третата позиция, българите продължиха със стабилната езда. Славов и Филипов са нуждаят от задължителен финал, за да си гарантират третото място в годишното класиране в J-WRC.

Битката за лидерството в рали Каталуня сред младежите придобива все по-интересен вид. След пет етапни победи днес, холандецът Ханс Вайс (Ситроен С2 С1600) съкрати преднината на местния пилот Йерай Лемес (Рено Клио С1600) на едва 14,1 секунди преди утрешните четири етапа.

В неделния ден, пилотите ще трябва да преминат общо два пъти по две трасета. Откриващата отсечка в неделя е и най-дългата в състезанието – 42-километровия етап „Ел Приорат”. След него участниците в рали Каталуня ще трябва да изминат и късия „Ла Сера д’Алмос” – едва 4,11 километра.

Стартът на „Ел Приорат” е в 9:40 ч. българско време.