Българските представители в рали Каталуня, дванадесети кръг от Световния рали шампионат, продължават с отличното си представяне. Тодор Славов и неговият навигатор Добромир Филипов се изкачиха на трето място в класирането при младежите. Въпреки, че екипажът на Булбет Рали Тийм заложи на сигурното темпо, той мина с позиция напред още след първия етап за втория състезателен ден, след като германския пилот Аарон Буркарт (Сузуки Суифт С1600) катастрофира два завоя преди края на отсечката.

В генералното класиране на рали Каталуня, българите заемат 16-та позиция.

„Нашата задача е да стигнем до финала. Затова не предприемаме никакви рискове, а и няма смисъл от тях. Автомобилът ни е доста „изморен” и не искаме да го натоварваме излишно. Успяхме да излезем на трета позиция и имаме добра преднина пред следващия в класирането. Това ни прави спокойни и няма да правим промени в стратегията си” – сподели Тодор Славов в сервизния парк след първите три етапа за втория ден.

В класирането при младежите холандецът Ханс Вайс (Ситроен С2 С1600) спечели и трите сутрешни отсечки, като намали с близо 18 секунди преднината на временния водач Йерай Лемес (Испания, Рено Клио С1600). След отпадането на Буркарт, Вайс се нуждае от финал, за да бъде шампион за 2010 година.

В следобедната програма са предвидени вторите минавания на трите етапа от сутринта.