Петер Солберг със Ситроен спечели два поредни етапа на Рали България, доближавайки в челото на общото класиране двамата пилоти на заводския тим на френската компания Себастиен Льоб и Дани Сордо.

Солберг спечели отсечките Сестримо 2 и Пещера 2 (осма и девета в ралито) и преди последния за деня етап Любница 2 изостава в генералното подреждане на 46.3 секунди от Льоб и на само 9.6 секунди от втория Сордо.

В родната надпревара, която за първи път е кръг от Световния рали шампионат, най-напред от българските пилоти след първите девет етапа е Петър Гьошев, който е 12-и на 10:22.4 минути зад Себи Льоб в подреждането. Тодор Славов е 21-и, а Димитър Илиев 23-и.

За момента той е дори пред Кими Райконен в класирането. Финландецът не завърши етап вчера и е едва на 17-о място на 12:38.4 минути зад първия.

Припомняме, че по-рано днес скоростната отсечка Любница 1 не се проведе, заради огромно струпване на зрители край трасето. След преценка, че няма как да се гарантира безопасността на публика и състезатели, етапът бе отменен.

Гледай на живо старта от Формула 1 на пистата Монца в Италия с туристическа агенция "Галера" от 10 до 13 септември.