За първи път от началото на Рали България лидерът в класирането на Световния рали шампионат Себастиен Льоб пропусна да спечели етап. Това се случи на шестата скоростна отсечка – Пещера 1, в който най-бърз бе съотборникът му в Ситроен Дани Сордо с време 10:23.6 минути.

Льоб остана на 3.5 секунди зад испанеца в етапа, но продължава да е водач в подреждането на надпреварата с 30.0 секунди пред Сордо и с 56.8 пред Петер Солберг. Останалите пилоти в общото класиране са на поне 2 минути зад френския ас.

В отсечката Пещера 1 трето време даде Петер Солберг на 7.5 секунди зад Дани Сордо, следван от Себастиен Ожие, Латвала, Андерсон и Хирвонен, докато Кими Райконен показа осми резултат на 20.3 секунди след Сордо.

Отлично каране в етапа направи Димитър Илиев, който с пасив от 42,8 секунди от Сордо завърши 11-и, минавайки с една позиция пилота на Форд Хенинг Солберг.

Илиев се изкачи и до 11-ото място в генералното класиране на 7:51.2 минути зад водача Льоб. Петър Гьошев е 13-и в общото подреждане на 8:15 минути зад Себастиен Льоб, а Ясен Попов е 14-и на само 2.7 секунди зад Гьошев.

Кими Райконен, който вчера не завърши етап е 20-и в генералното подреждане, на около 4 минути зад Илиев, Гьошев и Попов и на цели 12 зад Льоб.

Гледай на живо старта от Формула 1 на пистата Монца в Италия с туристическа агенция "Галера" от 10 до 13 септември.