Двама от българските пилоти на Рали България, коментираха инцидентът в надпреварата тази сутрин, който отне живота на италианския навигатор Флавио Гугелмини.

Миналогодишният победител Крум Дончев, който се движеше втори заяви: „Голяма трагедия! Знам точно къде се е случил инцидентът – на един ляв много бърз завой, който в края се затваря. Отстрани има голяма канавка и дебели дървета. В края има много фракция и предполагам, че е хванал фракцията и колата се е хлъзнала. Познавах много добре Флавио Гугелмини, той пет години беше навигатор на Джандоманико Басо, наистина голяма трагедия.”

Победителят от 2007 година Димитър Илиев добави: „Страхотна трагедия. Като знам какви мерки за сигурност има в нашите автомобили, предполагам, че е бил страшен удар. Съжалявам много, това е човек, който има семейство и деца и наистина е страхотна трагедия. Още на пресконференцията преди състезанието предупредих, че това е много опасна отсечка, за съжаление не можем да върнем времето назад и трябва да се примирим със случилото се.”