Състезаващите се за Грузия Пламен Стайков и Давид Кварацкхелия с Мицубиши Лансер Ево 9 спечелиха 37-ото рали Сливен, пореден кръг от националния шампионат и от европейския рали трофей. 

Пламен финишира на 37,3 сек. пред турския екипаж Орхан Авджиоглу – Берчан Кокмаз с Форд Фиеста R5. Трети се нареди румънския екипаж Дан Гиртофан – Тудор Марца с Шкода Фабия R5 на 52,4 сек.

Пламен натрупа преднина в първия ден и въпреки непосилната задача да се бори със своето Пицубиши Лансер Ево 9 с R5 колите на турчина и румънеца, Пламен се справи блестящо. 

Той спечели втория етап за деня и 11-ия за ралито – Чуката 1. Гиртофан взе две отсечки 10-а и 13-а, като се бореше да отмъкне второто място на Анджиоглу, но не му се получи. 

Турският пилот взе 12-ата отсечка и преднината му беше доста голяма, за да може Гиртофан да я стопи. 

Четвърти и най-добре от българските екипажи се класира тандемът Григор Григоров и Даниел Миленков с Пежо 208 R2. Той има равно време с Мартин Коев и Димо Бозуков с Мицубиши Лансер Ево 9 – по 1.46,35,9 часа. Но тъй като Григоров е по-бърз от Мартин във втория етап, той заема 4-ото място. Григор и Даниел спечелиха първото място в клас RC4.

Изключително каране в края на вчерашния и особено в днешния ден направи и Мартин Коев. Мартин първо трябваше да свиква с тази кола, но когато влезе в ритъм, успя да се придвижи напред. 

На шесто място и първи в клас R3 станаха Антон Титов и Динко Гeоргиев със Ситроен DS3 R3 Max.

В клас R5 първите три места бяха окупирани от екипажите на Hyundai Racing Trophy. Първи стана Симеон Симеонов и Йордан Йорданов следвани от Денис Станчовски – Младен Карчев и турския екипаж Ерен Буркай и Бора Арабачи.