На централния площад "Хаджи Димитър" днес беше даден старт на 37-ото издание на рали Сливен. В състезанието участват 33 екипажа, сред които четири от чужбина.

Владимир Илиев, председател на Българската федерация по автомобилен спорт /БФАС/ приветства присъстващите и благодари на сливенската общност, която пази традициите на автомобилния спорт. По думите му, емоциите да се управлява състезателен автомобил по сливенски трасета, са несравними. Кметът на града Стефан Радев подчерта, че рали Сливен е най-значимото спортно събитие в общината.

На пресконференция преди откриването миналогодишният победител Пламен Стайков коментира, че отсечките са трудни, защото са много различни - бързи, както и тесни и технични. По думите му, състезанието е предизвикателство за всеки пилот.

От 19.30 часа днес ще бъде даден стартът на нов супер-специален етап на рали "Сливен". Общата дължина на отсечката е 3.400 км. Колите ще преминават по бул. "Илинденско въстание" до входа на военно поделение /танковата бригада/. Цялото трасе ще бъде заградено с метални пана и преградна мрежа, за да не се позволява на публиката да е близко до опасните зони. Ще бъде затворен и част от бул. "Хаджи Димитър".

Същинската надпревара започва утре със старта на етапа Моллова гора 1, а първия от двата дни е по-тежкият със своите 8 скоростни етапа и 132.97 км скоростни пробези.

Рали "Сливен" 2017 е четвърти кръг от националния рали шампионат и пети кръг от Балканския рали трофей на ФИА./БТА