След първия състезателен ден на рали България лидер е екипажът Мирослав Ангелов/ Недялко Сивов с Шкода Фабия R5. След шестия състезателен етап Аврен 1 те имат общо време 49:40.5 минути. На втората позиция се нареждат многократните шампиони Димитър Илиев/Крум Дончев с Митсубиши Лансър Ево 9, като те изостават на 43.9 секунди. На третата позиция се нареждат Христо Атанасов/Марин Иванов със Ситроен R2 и изоставане от 3:54.2 минути.

Диана Стоянова/ Иванела Иванова с Хонда Сивик е на петата позиция, а във втория състезателен ден ще стартират 17 екипажа.

Екипажът Йордан Атанасов - Янаки Янакиев се прости с амбициите си за победата в ралито, и макар да стартираха деня брилянтно и да спечелиха две от трите специални отсечки преди сервизния парк, състезателите на АРТ Рейсинг преживяха истински кошмар на второто минаване на "Аладжа манастир". На Т-образното кръстовище, скоростната кутия на тяхното Mitsubishi Lancer Evo 9 не издържа и те отпаднаха от надпреварата.

"Съжалявам изключително много, за града, за колегите, за спонсорите и партньорите и най-вече за феновете", заяви Атанасов сдържано.
От надпреварата в първия ден отпаднаха още Станислав Владимиров/ Чавдар Събев с Опел Астра, както и Калин Бенчев/Александър Спиров със Субару Импреза.

Утре надпреварата продължава.

"Доволен съм от деня, изцяло го изпълнихме така, както го бяхме планирали стратегически. Отначало не рискувах, след това вдигнахме темпото. Обещах на Митко Илиев, че на второто минаване няма да карам на пълна газ и те спечелиха отсечката", коментира Мирослав Ангелов след финала. 

"Прекрасни отсечки, но много тежки, опитвахме се да се справим с много фракция, различни и интересни конфигурации от завои, превали, макадамови участъци. За жалост отпаднаха много наши колеги състезатели. Ние продължаваме и сме мотивирани за победа в нашия клас", заяви специално за Gong.bg движещата се на петата позиция Диана Стоянова, която заедно с Иванела Иванова прави отлично състезание. 

 

Утре предстоят 4 състезателни отсечки – две в региона на Аладжа Манастир и две около Аврен в обратна на днес посока.