Носителят на Европейския рали трофей за 2014 година Крум Дончев и осемкратния рали шампион на България Димитър Илиев потвърдиха, че ще застанат рамо до рамо в тандем в предстоящото този уикенд Рали „България“.

Идеята дойде от Дончев, тъй като той за втори път отправи предизвикателство към конкурента си в състезанията от миналото. Илиев от своя страна откликна на поканата с предложение да стартират в най-престижното състезания в страната ни. 

В крайна сметка след дълго обсъждане в социалните мрежи стана ясно, че шампионите ще стартират в 49-то издание на Рали „България“, но този път по необичаен начин, а именно да участват от един отбор и един автомобил. Крум и Митко ще се разменят в скоростните етапите около Варна и Албена, което означава, че ще усетят и тръпката на навигаторската седалка от първо лице. Неотлъчно до тях ще бъдат и техните навигатори Петър Йорданов, Стойко Вълчев, и Янаки Янакиев, който ще участва, но с друг пилот. 

Рали „България“ 2018 г. ще се проведе в периода 12-14 октомври, което от 3 години измести локацията си край морето. Заявени участници са 31 общо на брой. Надпреварата е 5-ти кръг от Българския рали шампионат и 6-ти кръг от Европейския рали трофей. Център на състезанието е с местоположение Албена, а откриването ще се проведе на 12 октомври (петък) от 16:30 ч. на пристанището в морската столица Варна. Веднага след това участниците ще се отправят към курорта Албена за първия скоростен етап по улиците на комплекса. Екипажите ще бъдат изправени пред 11 скоростни отсечки в съботния и неделния ден (13 и 14 октомври) в покрайнините на Дюлинския проход, емблематичния скок на Аврен и легендарното трасе Аладжа манастир.  

„За мен ще бъде истинска чест и удоволствие да седна в един състезателен автомобил с Димитър Илиев, човек, с когото дълги години мерим сили и възможности по националните и международни трасета. Цялото това удоволствие идва и от факта, че ние ще се състезаваме в легендарното Рали „България“ и още повече пред нашата публика, която изключително много ни е подкрепяла. От сърце желая успех на всички участници!“, коментира от своя страна шампионът Крум Дончев. 

“Много се вълнувам, че ще седна отново в състезателен автомобил, при това не на кое да е състезание, а на Рали "България", и не с кого да е, а именно с Крум Дончев! Най-голямото рали с най-големия ми конкурент! Искам да уверя всички фенове на автомобилния спорт, че ще се раздаваме на макс и се надявам да допринесем за тяхното удоволствие от състезанието!”, сподели шампионът Димитър Илиев.