В периода 19-21 май Варна и околностите й бяха свидетели на изключително интересната надпревара между пилотите на рали България. Тази година то беше кръг и от турския рали шампионат, което повиши мотивацията на нашите момчета.

На старт застанаха най-добрите наши пилоти и тези от южната ни съседка, а по отсечките вреше и кипеше.

Допълнителен колорит внясяше и едномарковият шампионат Hyundai Racing Trophy, който зарадва за пореден път публиката по трасето.

Екипажите ползващи съветите на Петър Гьошев показаха отлично водене на колите, които демонстрираха качествата и издръжливостта си. Още в първите две отсечки част от фаворитите от турска страна в лицето на Авджиолу с Форд отпадна, което остави всичко в ръцете на Ягиз Авджи, който в крайна сметка и спечели надпреварата. От българска страна Игнат Исаев се нареди трети в крайното подреждане със Ситроен.

Турски екипаж спечели рали България

В едномарковия шампионат Симеон Симеонов грабна успеха след отлично каране, а екипажите спечелиха първите три места в клас RC5. 

Поздравленията отиват и при двата дамски екипажа Гъркова/Павлова и Стоянова/Иванова, които си спретнаха страхотна битка по отсечките. Те редуваха етапни победи, а със сигурност всеки екипаж има какво да покаже още в следващите стартове. Дамският турски екипаж отпадна рано от борбата след проблем с автомобила Митсубиши Лансър Ево 9.

Най-интересните моменти от рали България

Тук е момента да поздравим организаторите за отлично проведено рали, публиката, която демонстрира отлично поведение по време на ралито, органите на реда, които съдействаха на журналистите, за да си свършат работата и не на последно място на пресцентъра на ралито, който беше винаги готов да съдейства за необходимото, за да се свърши професионално работата.

Варна отново доказа на публика и пилоти, че е отлична дестинация за моторен спорт.