Щастлив съм, че успяхме да върнем рали “България” в родния му дом Варна. Следващата важна стъпка е да направим така, че страната ни да върне позициите си на международната сцена и наследникът на легендарното рали “Златни” отново да стане кръг от европейския шампионат. Това каза по време на официалния старт на 48-ото рали “България” министърът на младежта и спорта Красен Кралев, който бе патрон на авторитетното състезание.

От миналата година рали “България” се върна отново на територията на Варна по инициатива на министър Кралев.

“За мен моментът е много специален, защото аз съм израснал с това рали. Бях на четири годинки и си спомням победата на легендарния български пилот Илия Чубриков на рали “Златни” през 1971 г. с фантастичния Рено “Алпин”, което за няколко години се произвеждаше и в България. Това състезание винаги е било една от е емблемите на спорта в страната ни”, заяви Красен Кралев.

Спортният министър изрази увереността си, че след две години, когато ралито чества своята 50-годишнина, ще върне позициите си на кръг от европейския шампионат. Тогава отново българските фенове ще имат възможност да видят най-големите европейски виртуози в този спорт.

“Тази и следващата година ще бъдат генералните репетиции и вярвам, че ще се справим брилянтно. Варна заслужава да има такова състезание. Успех на всички екипажи. Обявявам ралито за открито!”, каза още министър Кралев.