Стефан Митов, национален директор продажби на "Индустриал комерс" – официален вносител на Hyundai за България коментира предстоящия сезон в едномарковия шампионат. Той е една от основните двигателни сили в рали платформата.

"Шампионатът много се разви в последните две години, но целта му е да развива млади пилоти, всяка година има нови лица, вливат се нови попълнения, целта на шампионата е да се развият пилотските им умения и да растат в рали спорта. Бяхме в Hyundai Motorsport Germany показахме им нашите постижения и те са доста впечатлени от това, което правим в България с този формат", коментира Митов.

"Симеон Симеонов е пример за това, което правим и за целта на шампионата, той се научи на много неща в рали спорта и от Петър Гьошев, това е пътят на един професионален пилот, дори пилотите от WRC не са само пилоти, но и имат умения свързани с механиката на колата", коментира още той.

"Колите стоят много добре на пътя, това е чисто нов автомобил Hyundai, дори и със 100 конски сили колите печелеха призови места, важно е колата да бъде и отлично подготвена, този проект е за развитие на пилотите, състезанието е за пилотите в шампионата, независимо, че всеки иска да печели в състезанията", допълни още Митов.

"В румънското рали нашите пилоти ще могат да се сравнят с нивото на пилотите там, целта е това рали да бъде една тренировка за рали България, важно е пилотите да трупат километри", завърши той.