Съвсем скоро приключи първото състезание от националното първенство за екипа на Grigorov Racing Team. Отборът е доволен от своето представяне, като за пореден път доказа своя професионализъм и високо ниво.

Рядко се случва да има толкова тежки метеорологични условия, колкото на изминалото рали "Твърдица". По време на надпреварата валеше дъжд почти непрестанно, а спусналата се мъгла допълнително затрудняваше участниците. 

Заради мокрия асфалт, още на първата отсечка Григоров и Миленков се завъртяха и изгубиха цели 10 секунди пред основния си конкурент. До края на деня обаче компенсираха своята грешка и нощуваха като лидери, като дори спечелиха етапна победа в генералното класиране на супер специалния етап в града.

В неделя те зададоха добро темпо в началото, но поради метеорологичните фактори не предприемаха застрашаващи рискове. 

Въпреки това, бяха близо до прекия си опонент с разлика от 15.4 секунди преди финалния манш. На "Powestage"-a, последната отсечка, когато пътната настилка беше почти суха, тандемът Григор Григоров/Даниел Миленков направиха истински фурор със своето първо време в генералното класиране, където едва пет десети от секундата не им достигнаха да завоюват второ място на състезанието. 

С призовата си позиция на етапа те спечелиха максималните бонус точки от него, тъй като "powerstage" на всяко състезание добавя допълнителен резултат към формирането на крайното годишно класиране.

"Стараех се да управлявам безопасно по трасетата. На местата, на които се чувствахме уверени и условията не предпразполагаха рискове, вдигахме темпото и хронометърът го отчиташе. Основната ни цел беше да запазим нас и автомобила невредими до самия финал", коментира след надпреварата Григоров.

За чувството отново да седне на навигаторската седалка до своя приятел, Даниел споделя:
"Беше удоволствие за мен да премина с Григор през това толкова любимо и за двама ни състезание. Влязох в ритъм много бързо, още на тестовото трасе и синхронът между нас се запази през целия уикенд." 

Екипажът зае почетното трето място на шампионската стълбица, първо място в група "Junior Cup Todor Slavov", второ място в клас RC4 и второ място в клас "един двигателен мост".

Следващият старт за Grigorov Racing Team ще бъде отново на българска почва - рали "Сливен", което ще се проведе на 27-29 юли.