Новият пилот на Рено Нелсън Пикет - младши иска да направи свое собствено име в автомобилните спортове и да не бъде сравняван с легендарния си баща, който е трикратен шампион във Формула.

„През цялата си кариера се стараех да се представям добре за да докажа, че не се състезавам само заради името на баща ми, но вече съм голям и името е без значение”, заяви 22-годишният Пикет.

През изминалия сезон младият бразилец бе тестов пилот в Рено, а преди две години стана втори след Люис Хамилтън в сериите GP2. Той твърди, че баща му винаги е бил зад него.

„Той ми помогна много във Формула 3, но в GP2 се справях сам. Сферата, в която най-много ми помогна бе личният ми живот, за който ми даде съвети как да организирам”, допълни Пикет.

За разлика от пилоти като Хамилтън, чието семейство присъства непрестанно на състезанията, Нелсън предпочита да държи близките си далеч от пистата.

„Предпочитам те да са далеч, а аз да си върша работата. Нашият офис е пистата, а аз не съм чувал за човек, който води родителите си в офиса”, категоричен е кариоката.

„Никога не съм имал подходящ съотборник, с който мога да се съревновавам с цел да се развия. Знам, че има много да уча от Фернандо, той е перфектният учител”, каза още Нелсън Пикет - младши.