Петър Петров завърши на пето място в генералното класиране на Гран при на Аржентина от световния шампионат по мотокрос в клас МХ2. Българският пилот от заводския тим на Кавазаки направи два отлични манша и спечели шеста и осма позиция, което му донесе сбор от 28 точки и го върна на пето място в подреждането за световната титла.

Петров зае 11-о място в съботния квалификационен манш, но направи две силни състезания в неделя. Той спечели шестата позиция в първия старт от четвъртия кръг с време 35:36.550 минути, изоставайки на 1:07.056 от победителя Джефри Херлингс.

Холандският пилот от Ред Бул КТМ беше недостижим и във второто състезание и запази перфектния си старт на сезона, като освен това записа своята победа номер 100 в отделен манш и 51-а в Гран при от световния шампионат. Петров пък изпревари двама съперници в последните обиколки и завърши осми, на 58.093 секунди от победителя Херлингс.

След четвъртия кръг на световния шампионат Петър Петров е пети в генералното класиране с актив от 104 точки. С 26 пред него е съотборникът на Херлингс в КТМ - Паулс Йонас от Латвия, а второ и трето място заемат съответно Джереми Зеевер (Швейцария, Сузуки) и Александър Тонков (Русия, Ямаха).