Двойно падане малко след старта и болка в крака е причината Майкъл Иванов (Marchetti Racing Team) да не завърши втория манш на клас МХ2 в първия кръг от Световния шампионат по мотокрос, който се проведе вчера в Катар. 

Вторият български състезател Петър Петров (Kawasaki Racing Team) е доволен от представянето си, след като си тръгна от Доха с 6-то място в крайното класиране и 30 точки актив. 

"Имах добра скорост по време на тестовете, но в квалификационния манш започнах лошо и дори паднах, което не ми позволи да спечеля добра позиция за старта. В първия манш намерих правилния ритъм, въпреки че трасето беше наистина много трудно, но спечелих едва 19-о място. Започнах втория манш по-добре, но загубих контрол още в първата обиколка и паднах. Станах и продължих, но отново се озовах на земята и получих силен удар в крака, което ме принуди да се оттегля", каза Майкъл Иванов. 

Другият българин Петър Петров направи ужасен старт в първия манш, но все пак успя да навакса от 15-та до 6-та позиция. След това състезателят на Kawasaki Racing Team се опита да изпревари руснака Александър Тонков (Honda) на последния завой, но не успя. Във втория манш Петров потегли доста по-добре и беше четвърти в началото, като все повече се доближаваше до Йонас, но падна и пак завърши 6-ти.

"Това определено не е сред най-любимите ми трасета, но пък се получи един доста добър уикенд. Видяхме, че Дилън и аз и въобще целият тим, се справяме доста добре с мотоциклета и показахме задоволителна скорост. Направихме някои промени по окачването в почивката между състезанията, което може би бе и причината за падането. Все пак мисля, че 6-то място в крайното класиране не е кой знае колко лошо начало на сезона. Целта ни е тези първи две състезания да преминат без контузии. Чувствам се много добре и съм доволен от това, което правим и, че съм част от този отбор", бяха думите на Петър Петров след състезанието.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS