Пред над 11 000 екзалтирани зрители в зала "Арена Армеец" беше коронован световният шампион във фристайл мотокроса за 2015 година.

Испанецът Майкeл Мелеро спечели овациите на публиката с невероятните си изпълнения в квалификацията и състезанието като остави публиката без дъх, а всеки скок на испанеца беше наелектризирал феновете на моторния спорт.

Мелеро успя да триумфира на първото място с 423 точки в Гран При на България, а успехът в София му донесе и световната титла. Втори в "Нощта на скоковете" с актив от 390 точки завърши Роб Аделберг (Австралия), а трети с 388 точки Давид Риналдо (Франция). 

Промоутърите от световния шампионат връчиха приза "Най-добър организатор за 2015 година" на България. Зрителите в залата и пред телевизионните екрани станаха свидетели на изключително майсторство, зрелищни скокове и невероятно отношение на участниците към публиката. 

В дисциплината висок скок, най-добър беше испанецът Хосе Миралес, който успя да "прелети" над летвата с височина 10.5 метра. Италианецът Масимо Бианкончини беше сериозна конкуренция на испанеца, но в крайна сметка не успя да се пребори за първото място.

В състезанието "RACE and STYLE“, пилотите караха за време, изпълнявайки и зрелищни скокове. В директен сблъсък за първото място Брис Изо (Франция) изпревари Хосе Миралес (Испания). 

След края на вълнуващата надпревара призьорите, освен бурни аплодисменти, купи и плакети, бяха поръсени и със „златен дъжд“ от конфети.  

"Много съм щастлив от спечелената титла и от победата ми тук, в България. Публиката в София е невероятна и оставам с прекрасни впечатления от вас и организацията на това събитие. Определено тази вечер ми се получи всичко, което бях намислил и съм безкрайно щастлив от завършека на сезона“, заяви шампионът след края на състезанието.
 


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS